بلوک سیمانی بهتر است یا سفال؟ بهترین نوع بلوک برای ساختمان‌سازی چیست؟
03 اردیبهشت 1403 - 10:31
شناسه : 46537
0
بلوک سیمانی و بلوک سفالی از مصالح پرکاربرد در صنعت‌ ساخت‌و‌ساز محسوب می‌شوند. این مصالح در ابعاد و اندازه‌های مختلف تولید شده و تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند
ارسال توسط : منبع : جمهور آنلاین
پ
پ

از گذشته تا به امروز، بلوک سیمانی و بلوک سفالی از مصالح پرکاربرد در صنعت‌ ساخت‌و‌ساز محسوب می‌شوند. این مصالح در ابعاد و اندازه‌های مختلف تولید شده و تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر در کاربرد و میزان مقاومت دارند. به همین دلیل بسیاری از افراد مبتدی و تازه‌کار در حوزه ساختمان‌سازی با پرسش بلوک سیمانی بهتره یا سفال مواجه می‌شوند. اگر شما هم چنین سوالی دارید با ما همراه باشید تا بگوییم، باید برای پروژه ساختمانی خود چه مصالحی را انتخاب کنید.

بعد از بررسی و تعریف بلوک سیمانی و آجر سفالی، باید به پرسش اصلی خود پاسخ دهیم. بلوک سیمانی بهتر است یا سفال؟ در سال‌هایی نه چندان دور، بلوک سفالی از پرکاربرد‌ترین مصالح ساختمانی به شمار رفت؛ اما امروزه به دلیل مزایای بسیار بلوک‌های سیمانی، استفاده از آجر‌های سفالی دیگر منسوخ شده و اکثر پیمانکاران بلوک سیمانی را ترجیح می‌دهند. چرا که با انتخاب بلوک سیمانی به خرید بسیاری از مصالح ساختمانی نیاز نبوده و در هزینه‌های اجرای پروژه صرفه‌جویی خواهد شد. بلوک‌های سیمانی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار بوده و برای ساخت دیواره‌های اصلی بهترین گزینه محسوب می‌شوند. این در حالیست که بلوک سفالی غیرباربر بوده و برای دیوار‌های نازک و خارجی مناسب هستند. همچنین درصد مقاومت بلوک‌های سیمانی در برابر حوادثی چون آتش‌سوزی، بسیار بیشتر از بلوک سفالی است. این دلایل منطقی در کنار مزایا و فواید بلوک سیمانی، آن‌ها را به پرفروش‌ترین مصالح ساختمانی تبدیل کرده است. اما در ادامه به تشریح این موضوع و معرفی یک کارخانه ی معتبر جهت خرید به قیمت و مناسب بلوک به شما معرفی خواهیم کرد.

بلوک سفالی چیست؟ معرفی انواع آجر سفالی

قبل از انتخاب و خرید هر مصالح ساختمانی از جمله بلوک سفالی، ابتدا باید به طور مختصری از نوع کاربری و نحوه ساخت آن آگاه شویم. مواد خام اولیه برای ساخت بلوک سفالی یا آجر سفالی خاک رس، آب و آهک است. پس از تهیه گل، قالب و برش زدن بلوک‌ها را خشت کرده و آن‌ها را در کوره‌ای با دمای ۹۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌‌گذارند. کل پروسه ساخت بلوک سفالی (آجر رسی) به صورت صنعتی در کارخانه و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته انجام می‌‌شود.

بلوک سیمانی بهتر است یا سفال؟ بهترین نوع بلوک برای ساختمان‌سازی چیست؟

در این مرحله بلوک‌ها باید به میزان مناسبی از رطوبت و مقاومت برسند تا در هنگام ورود به کوره، ترک نخورده و شکسته نشوند. سفال آجری مرغوب در زمان برخورد با دیگر سفال‌ها صدای زنگ داده و سطحی بدون ترک و شکستگی دارند. شکل ظاهری و شیار زده شده روی بلوک‌های سفالی باعث چسبندگی بهتر آن‌ها به بتن می‌شود. ضخامت بلوک‌های سفالی بین ۵ تا ۲۵ سانتی‌متر بوده و وزن آن‌ها نیز در حدود ۳ الی ۱۰ کیلوگرم است. به طور معمول بیشترین کاربرد بلوک سفالی در بخش غیر باربر ساختمان و دیوار چینی است؛ البته بلوک‌های سفالی به

انواع متداول سفال

سفال های ساختمانی در ابعاد و اندازه ی مختلفی ساخته می شوند.

بلوک سفالی ۷ سانتی‌متری

بلوک سفال تیغه ۷ سانتی، برای جدا کردن دیوارهایی که قطر کمی دارند استفاده می‌شود. این بلوک بیشتر در دیوار‌های اطراف آسانسور، دیوار راه‌پله‌ها و دیوار‌های نازک داخلی به کار رفته و از قیمت مناسبی برخوردار است. این نوع بلوک سه یا چهار حفره داشته و وزنی در حدود ۸/۱ کیلوگرم دارد.

آجر سفال ۱۰ سانتی‌متری

از بلوک سفالی تیغه ۱۰ سانتی‌متری برای جدا کردن دیواره‌های داخلی ساختمان یا دیواره‎‌های اتاق استفاده می‌شود. این بلوک جذب رطوبت بالا و عایق‌بندی بسیار مناسبی هم دارد؛ آجر سفالی ۱۰ سانتی‌متری دارای ۵ یا ۶ حفره بوده و وزن آن ۱/۲ کیلوگرم است.

آجر رسی ۱۵ سانتی‌‌متری

از بلوکه سفالی ۱۵ سانتی‌متری اغلب برای دیوار‌های داخلی ضخیم ساختمان استفاده می‌شود. این بلوک عایق صوتی و حرارتی بوده و وزن آن نیز در حدود ۳ کیلوگرم است. البته امروزه در ساختمان‌سازی نوین به دلیل اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی از بلوک سفالی تیغه ۱۵ سانتیمتری فوم دار یا یونولیت دار استفاده می‌شود. به عبارتی در بلوک سفالی یک لایه عایق از جنس فوم یا یونولیت قرار می‌دهند.

مزایا بلوک سفالی

  • بلوک‌های سفالی چون با حرارت پخته می‌شوند، مقاومت بالایی در برابر حریق و آتش دارند. پس آجر سفالی در حوادثی چون آتش‌سوزی، تغییر شکل نداده و مانع از گسترش آتش خواهد شد.
  • بلوک یا آجر رسی عایق مناسبی برای صدا و حرارت بوده و استفاده از آن موجب بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌شود.
  • ماده خام اصلی و سازنده بلوک سفالی، خاک رس بوده که با محیط‌زیست سازگاری دارد.
  • آجر سفالی در گروه مصالح ساختمانی ارزان و با دسترسی ساده قرار می‌گیرد.
  • بلوک‌های سفالی به نسبت سایر مصالح از تراکم بهتر و بیشتری برخوردار هستند.

معایب بلوک سفالی

برای رسیدن به پاسخ بلوک سیمانی بهتره یا سفال، باید علاوه‌بر مزایا و فواید با معایب اجر سفالی نیز آشنا شوید. برخی از معایب استفاده از آجر رسی عبارتند از:

  • بلوک سفالی وزن به نسبت بالایی دارد، هر متر مربع دیوار سفالی در حدود ۲۰۰ کیلوگرم است. به عبارتی وزن بالای این متریال می‌تواند، موجب سنگینی وزن ساختمان می‌شود.
  • برای استفاده از این بلوک‌ها و مسطح کردن سطح، نیاز به یک لایه ضخیم گچ و خاک است.
  • آجر سفالی عایق مناسبی در برابر آب و رطوبت نیست.
  • بلوک سفالی غیرباربر بوده و از مقاومت کافی برای نصب لوازمی که به رول پلاک نیاز دارند برخوردار نیست.
  • در هنگام جابه‌جایی و حمل‌و‌نقل، احتمال شکستگی و ترک بلوک سفالی وجود دارد.
  • استفاده از بلوک سفالی می‌تواند روی سرعت و زمان اجرای سازه، تاثیر منفی بگذارد.

بلوک سیمانی چیست؟ انواع بلوک سیمانی کدامند؟

برای اینکه مقایسه بلوک سفالی با سیمانی را انجام دهید، باید درباره بلوک سیمانی هم اطلاعات کسب کنید. بلوک سیمانی از مخلوط آب، سیمان پرتلند و ماسه تولید شده است؛ میزان مواد تشکیل‌دهنده بلوک سیمانی باید برای تعیین مقاومت با پیمانه اندازه‌گیری و مورد استفاده قرار بگیرد. پس از اندازه‌گیری دقیق مصالح، مواد با یکدیگر ترکیب شده و بعد از قالب‌گیری برای افزایش مقاومت بتن در برابر عوامل محیطی، عمل‌آوری می‌شوند. بلوک‌های سیمانی در گروه مصالح از پیش‌ساخته‌شده قرار گرفته و بیشتر برای چیدن دیوار‌ها استفاده می‌شود. بلوک‌های سیمانی از نظر وزن و جرم به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند

بلوک سیمانی سبک

بلوک‌های سبک از ترکیب پوکه‌های معدنی، حباب‌های هوا، ماسه دانه‌ریز و سیمان ساخته می‌شوند. البته ترکیب عناصر در بلوک سبک هرچه که باشد، حباب‌های کوچک هوا در آن ثابت است. بلوک سیمانی سبک در سقف‌های تیرچه به کار رفته و چگالی آن کمتر از ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی ابعاد و قیمت بلوک می توانید به سایت کارا بلوک به عنوان تولید کننده انواع بلوک سیمانی سبک مراجعه نمائید.

بلوک سیمانی بهتر است یا سفال؟ بهترین نوع بلوک برای ساختمان‌سازی چیست؟

بلوک سیمانی نیمه سبک

در ساخت بلوک سیمانی نیمه سبک نیز از ماسه، سیمان، آب، پوکه مواد معدنی و حباب‌های هوا استفاده می‌شود. می‌توان بلوک سیمانی نیمه سبک را در دسته سبک هم قرار داد.

بلوک سیمانی سنگین

برای ساخت بلوک سنگین از بتن، شن، ماسه، سیمان و آب استفاده می‌شود؛ طبیعی است که وجود بتن باعث افزایش وزن این بلوک‌ها می‌شود. چگالی بلوک سنگین بالای ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب بوده و ضخامت بیشتری به نسبت سایر بلوک‌ها دارد.

مزایا و معایب استفاده از بلوک سیمانی

بلوک سیمانی نیز مانند هر محصول و متریال دیگری، یکسری مزایا و معایب دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. برخی از بلوک‌های سیمانی چگالی کمی داشته و به کاربر بردن آن‌ها در سازه، باعث کاهش وزن ساختمان می‌شود.

مزایای بلوک سبک

بلوک سبک در صنعت ساخت و ساز دارای مزیت‌های زیادی است که در ادامه برخی از آنها را به طور کل برایتان توضیح می‌دهیم.

وزن سبک

وزن سبک در بلوک‌های سبک به معنای وزن کمتر آنها نسبت به بلوک‌های سنگین است. بلوک سبک با استفاده از مواد سبک‌تری مانند مخلوطی از سیمان، آب، خاکستر و سایر مواد شیمیایی تولید می‌شود. این مواد سبک تراکم کمتری نسبت به مواد سنگین مانند بتن مسلح دارند که به وزن کمتر بلوک سبک منجر می‌شود.

عایق حرارتی

بلوک سبک یکی از ویژگی‌های مهم آن عایق حرارتی بودن است. بلوک سبک از مخلوطی از مواد سبک‌تر مانند سیمان، آب، خاکستر و سایر مواد شیمیایی تشکیل شده است که خاصیت عایق حرارتی بالایی دارد. این نوع از بلوک‌ سیمانی به خاطر ساختار سلولی و تراکم کمتر، برخلاف بلوک‌های سنگین، توانایی کاهش انتقال حرارت را دارند.

عایق صوتی

بلوک سبک دارای خواص عایق صوتی بالا است. این ویژگی به خاطر ساختار سلولی و تراکم کمتر بلوک سبک نسبت به بلوک‌های سنگین است. برخلاف بلوک‌های سنگین که معمولاً انتقال صداها را تسهیل می‌کنند، بلوک سبک توانایی کاهش انتشار صداها را دارد و در نتیجه بهبود اکوستیک ساختمان را ایجاد می‌کند.

به دلیل خواص عایق صوتی بلوک سبک، برخی از مزایا عبارتند از:

مقاومت و امنیت بیشتر در برابر زلزله

بلوک سبک نیز می‌تواند مزایایی در مقاومت و امنیت در برابر زلزله داشته باشد. در زمان زلزله، ویژگی‌های زیر می‌تواند مفید باشد.

سرعت ساخت بالا نسبت به دیگر مصالح

بلوک‌های سبک دارای سرعت ساخت بالا نسبت به بسیاری از دیگر مصالح ساختمانی هستند. این ویژگی به دلیل وزن سبک، ابعاد استاندارد و راحتی در نصب آن‌ها است. در زیر تعدادی از مزایای سرعت ساخت بلوک‌های سبک را می‌توان ذکر کرد:

  • نصب آسان: بلوک‌های سبک به دلیل وزن سبک، قابلیت حمل و نصب آسان را دارند. کارگران می‌توانند این بلوک‌ها را به راحتی جابه‌جا کرده و با سرعت بالا در ساخت سازه استفاده کنند.
  • ابعاد استاندارد: بلوک‌های سبک اغلب در ابعاد استاندارد تولید می‌شوند. این ابعاد استاندارد باعث می‌شود که نصب و اتصال بلوک‌ها سریع‌تر صورت گیرد و نیاز به تنظیم و تغییر ابعاد بلوک‌ها کاهش یابد.
  • قابلیت قطع و نصب: بلوک‌های سبک قابلیت قطع و نصب سریع را دارند. با استفاده از ابزار مناسب، بلوک‌های سبک به سهولت قابل قطع و تنظیم هستند و به راحتی با یکدیگر متصل می‌شوند.
  • ساخت ماشینی: تولید بلوک‌های سبک امکان ساخت ماشینی را فراهم می‌کند. این به معنای تولید بالا و سرعت بیشتر در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی است.
  • کاهش زمان نصب: نصب بلوک‌های سبک سریع‌تر از بسیاری از مصالح دیگر صورت می‌گیرد. با استفاده از تکنیک‌های مناسب و تجهیزات ایجاد شده، سرعت ساخت سازه با استفاده از بلوک‌های سبک افزایش می‌یابد.

به طور خلاصه، بلوک‌های سبک به دلیل وزن سبک، ابعاد استاندارد و قابلیت نصب آسان، سرعت ساخت بالایی را در ساخت و ساز فراهم می‌کنند. این ویژگی باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های ساخت می‌شود.

تنوع بلوک‎های سیمانی از نظر وزن، ترکیبات و نوع کاربری بسیار بالا بوده و دسترسی به آن‌ها آسان است. بلوک سیمانی دوام و مقاومت بالایی دربرابر رطوبت داشته و عایق صوتی و حرارتی محسوب می‌شود. بلوک سیمانی به عنوان مصالح از پیش‌ساخته‌شده به راحتی جابه‌جا شده و استفاده از آن‌ها، سرعت اجرای پروژه را بالا می‌برد. از معایب بلوک سیمانی نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضایعات زیاد در هنگام حمل‌و‌تقل
  • استحکام کم در ارتفاع بالای ۳ متر

 

خرید بلوک سیمانی با بهترین قیمت و کیفیت

در این مقاله به بررسی و مقایسه متداول ترین مصالح ساختمانی برای تیغع چینی و دیوارکشی در ساختمان سازی پرداختیم و در انتها اگر به دنبال تولیدکننده ی محصولات بتنی و بلوک های سیمانی هستید، ما کارابلوک را به شما پیشنهاد می کنیم.

بلوک سیمانی بهتر است یا سفال؟ بهترین نوع بلوک برای ساختمان‌سازی چیست؟

کارا بلوک فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹با تولید و فروش بلوک سیمانی سبک استاندارد آغاز نموده است. بلوک پوکه ای از محصولات پرفروش این مجموعه می باشد.
این مجموعه با توجه به نیاز صنعت ساختمان به اقدام به تولید مصالح جدید و انواع بلوک سبک ساختمانی با پوکه معدنی (پومیس) و پوکه های صنعتی نموده است و همواره در جهت ارتقای کیفیت و اصلاح طرح اختلاط بلوک های تولیدی این شرکت همت گمارده تا با توجه به نیاز بازار به محصول با کیفیت ،وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت کارا بلوک مراجعه نمایید و یا با کارشناسان آن شرکت تماس بگیرید.

وبسایت: KaraBlock.ir

تلفن تماس: ۰۹۱۲۱۰۷۴۵۳۷

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.